Hilde Peetermans, aangenaam!

Ik studeerde fotografie en multimedia, begon als zelfstandig fotografe, ik bleef bijleren en ik startte verschillende zaken. 15 jaar later leer ik ondernemers hoe ze hetzelfde kunnen doen.

Mijn verhaal

Mijn passie voor ondernemen zit me in het bloed. Als dochter van twee ondernemers ben ik van kindsbeen af omringd geweest door mensen met een missie, die met heel veel passie en goesting hun bedrijf wilden laten groeien en stralen. 

Iets doen wat je graag doet en er volledig voor gaan werd me met de paplepel ingegeven. 

Ik wilde koste wat het kost mijn nieuwsgierigheid nastreven en om ook mijn passie voor het visuele te voeden, werd ik meester in de fotografie. Al snel begon ik een eigen zaak als fotografe. Werken voor echt grote bedrijven trok me niet aan. Ik voelde me meer aangetrokken tot de kleine ondernemer met een mooi en uniek verhaal.

Ik krijg enorm veel energie van ondernemers die liefde en passie hebben voor hun vak en daar non-stop en volledig voor gaan.

Deze verhalen bracht ik in beeld, steeds met de hoogste kwaliteit en ik ga ook altijd voor het beste. Daarom blijf ik mezelf voortdurend ontwikkelen met opleidingen in binnen- en buitenland.

Ik bouwde langzaam een ‘merk’ op, bracht mijn diensten op de markt en transformeerde van een jonge, twijfelachtige fotografe naar een slimme onderneemster.

Terwijl ik mijn zaak diversifieerde, gaf ik ook les in fotografie en startte ik een webshop. Na een aantal jaar gewerkt te hebben met heel veel zelfstandigen, marketingdiensten en ondernemers, merkte ik dat veel ondernemers het moeilijk vinden om hun identiteit en verhaal online te delen.

Ik groeide verder als onderneemster en om niet alleen foto’s te leveren, maar de KMO’s ook te blijven ondersteunen met hun beeldcommunicatie, startte ik Visuele Verhalen.

 

Ik sta steeds vaker op een podium (“geef me een micro en ik vertel heel enthousiast honderduit over fotografie, beeldcommunicatie,  branding en ondernemen) en ik ging mezelf bijscholen om ook op strategisch niveau mee te kunnen denken met andere (creatieve) ondernemers.

Door de jaren heen heb ik de eer gehad om zelfstandigen, freelancers en ondernemers te helpen de basis te leggen voor hun passie en de carrière van hun dromen te creëren. Samen hebben we gewerkt aan mooie beelden, het nemen van risico’s, enorm veel durven én het leven ten volle benutten.

En dat is wat ik nu nog steeds het liefste doe: jou adviseren en helpen met de inzet van beeldcommunicatie, zodat je op een strategische manier opvallen tussen de massa door een authentieke en eerlijke online aanwezigheid .

Jouw groei is mijn genot en geloof maar dat ik van genieten houd!

Als creatieve generalist doe ik dus veel verschillende dingen, maar ze gaan allemaal over beeldcommunicatie en online aanwezigheid. Dit doe ik altijd heel enthousiast met veel creativiteit, authenticiteit en eenvoud…

Naast ondernemen ben ik gek op mijn gezin. Ik ben mama van twee schatten van kinderen. Hierdoor – en omdat mijn gepassioneerde, ondernemende vader veel te vroeg gestorven is – weet ik ook dat de balans tussen werken en gezin soms wel eens verstoord geraakt bij gedreven ambitieuzelingen. Mijn gezin of je privé is ook belangrijk en ook dit wil ik mee.

O, en papa… ik doe wat ik écht graag doe!

Ik ben geboren om mensen een zaak en een leven te helpen opbouwen waarmee ze kunnen stoefen. Het ziet er elke dag anders uit, maar ik versterk mensen om een unieke zaak op te bouwen en van het leven te genieten. 

Mijn vaardigheden

Door mijn jarenlange ervaring als kleine ondernemer, weet ik als geen ander welke invloed beelden hebben het imago van jou en je zaak. Ik weet ook dat het enorm belangrijk is om een goede communicatiestrategie in te zetten die werkt voor een kleine onderneming, zodat je je reclamebudget in de juiste dingen gaan investeren en niet in heel veel kostelijke marketingcampagnes die geen overkoepelende visie hebben.

Ik heb een enorme passie voor mooie beelden en de impact die je kunt hebben wanneer je de juiste foto’s en beelden deelt, op het juiste moment en gecommuniceerd met de juiste mensen. Ik vind het wel belangrijk dat je de juiste kanalen kiest en door het bos de bomen blijft zien, want je hebt waarschijnlijk geen volledig marketingteam en de tijd die je wil spenderen aan online communicatie is eerder beperkt.

Daarom inspireer ik zelfstandigen, ondernemers en freelancers met tips, adviezen, bruikbare tools en stap-voor-stap-gebruikershandleidingen voor de uitwerking van hun beeldcommunicatie en dit op maat van KMO’s.

 

  • Fotografie
  • Visual branding
  • Beeldstrategie
  • Coaching

Mijn hobby: blijven leren… 

Na mijn studies Meester in de fotografie, heb ik mijn opleiding nog voortgezet in multimedia en lerarenopleiding. 

Omdat ik er niet genoeg van krijg heb ik verder nog vele opleidingen gevolgd rond fotografie, beeldcommunicatie, beeldstrategie, online aanwezigheid, sociale media en digitale marketing, onder andere in bij UNIZO, Syntra en ander volwassenenonderwijs, maar ook heel veel online en in het buitenland. Wist je dat ik zelfs gediplomeerd Make-up Artieste ben, zodat ik zelf de visagie kan doen bij een fotoshoot…

Alleen zo blijf ik het beste bieden om naar het allerhoogste niveau te groeien.

ik werkte samen met onder andere:

Kennismaken? 

Hulp nodig bij je beeldcommunicatie?

Contacteer me gerust voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Samen komen we er wel uit!

laten we contact houden

meer informatie?